De sponsors


Een voetbalploeg zonder sponsoring, dat bestaat niet. Daarom zijn er in de loop der jaren verschillende initiatieven ontstaan om de broodnodige centjes bij elkaar te brengen. We vernoemen eventjes de drie belangrijkste. Allereerst is er de shirtreclame. De voorbije drie decenia is Benti er telkens in geslaagd om één of meerdere middenstanders warm te maken voor het schenken van een aanzienlijke som geld voor de aankoop van een nieuwe voetbaloutfit. Begin jaren tachtig kwamen Drankencentrale Goethals en Café Tramstatie (ons toenmalig clublokaal) als hoofdsponsors op de proppen. Uit hun beider naam is de naam van onze ploeg Roal Benti ontsproten. Roal is immers een samensmelting van Robert en Albert. Zij waren gedurende meer dan 10 jaar onze vaste hoofdsponsors.

Halfweg de jaren negentig kregen we een nieuwe milde schenker, Topslager Johan (toen nog Slagerij Johan Delicatessen). Ondertussen is de slagerij overgenomen door Moenske, maar hij is nog steeds één van onze hoofdsponsors, nu eens als shirtsponsor, dan eens als sponsor van trainingsoutfits.

Voor onze trainingsoutfits zijn er ook steeds sponsors. Dit jaar mogen we nieuwe opwarmingstruitjes ontvangen met het logo van Eco Heating en café Extra Time. Onze sportzakken zijn gesponsord door Vlatex en NV Van De Moere, waarvoor dank.

Net na de eeuwwisseling werd er veranderd van clublokaal. Café The Roadhouse werd onze nieuwe stek. Stefan bedankte ons hiervoor door onze shirts te sponsoren. Helaas is hij na verloop van tijd gestopt, maar zijn café is overgenomen door Bart Goethals en volledig gerestaureerd. Het café gaat nu verder onder de naam Den Plansjee. Samen met Remi Last van Proxy Delhaize zijn ze de huidige shirtsponsors, waarvoor dank.

Een tweede vorm van sponsoring is de boordreclame, een uitvinding van oud-voorzitter Gilbert Vonck. Het werd een hele klus om sponsors te vinden, de panelen te schilderen en tenslotte de panelen te plaatsen. In 2002 werden de houten panelen vervangen door betonplaten. Een 30-tal middenstanders tekenden in voor 3 jaar en verlengden nagenoeg allemaal hun contract, waarvoor dank.

Een derde en zeker niet de minst belangrijkste vorm van sponsoring, is het boekje dat jaarlijks naar aanleiding van ons tornooi wordt uitgebracht. Middenstanders van in en rond Bentille worden telkens massaal bereid gevonden om te adverteren.

We zouden al deze mensen dan ook van harte willen bedanken voor hun milde giften en hopen om ook de komende jaren een beroep op hen te kunnen doen. Jullie bepalen immers in grote mate of er nog plaats is voor een voetbalploegje in een kleine gemeente zoals Bentille.