Matchverslag: Roal Benti – VK Flamingo’s


Roal Benti – VK Flamingo’s: 2-1

Op de derde speeldag namen we het op tegen VK Flamingo’s.

Een heel slechte start van de match van Roal Benti. De bezoekers waren veel gretiger en elke 2e bal was voor hen. Vooraf wisten we nochtans dat het een ploeg was die ons niet lag. Na 15 minuten kwam de 0-1. Een verdediger mocht veel te gemakkelijk oprukken en schoot van ver binnen. Zo slikken we het eerste tegendoelpunt in de competitie voor Benti. Het tegendoelpunt bracht wel iets teweeg: De ploeg werd plots wakker en kreeg meer grip op het spel. Door hoog druk te zetten kwam Michiel schuin alleen voor doel. Jammer genoeg schoot hij zelf terwijl Stevie en Thomas voor doel stonden. Ineens regende het kansen voor Benti. Een scherpe vrije trap van Thomas en Speeckie miste onbegrijpelijk. Thomas slalomde via de linkerkant door de verdediging, zette strak voor, maar Stevie kwam net te kort. VK Flamingo’s bleef maar onder druk staan. Net voor rust bediende Stevie mooi Emilio maar miste onbegrijpelijk. Ruststand dus 0-1.

Na de rust nog altijd het zelfde spelbeeld. Flamingo’s plooide massaal achteruit en won meer en meer tijd. De heel goed ingevallen João speelde diep voor Thomas. Hij gaf daarop een strakke voorzet, maar Speeckie kon zijn voet er niet tegenzetten. Een kwartier voor tijd zette João mooi Thomas alleen voor doel, maar die schoot onbegrijpelijk hoog over. 10 minuten voor tijd was het eindelijk prijs. João met een prachtige voorzet en Michiel kopte de bal knap in de kruising. Maar Benti was niet blij met een gelijkspel en bleef aanvallen. Michiel ging alleen op doel maar werd gehaakt in de 16. Een terechte penalty. Thomas nam zijn verantwoordelijkheid en zette de penalty feilloos om.

Roal benti staat zo mooi eerste samen met Plaza Café met een 9 op 9. Volgende week op 30 september hebben we een zware verplaatsing naar FC De Galliërs. Bedankt aan de trouwe supporters die alweer aanwezig waren!