Matchverslag: FC De Ploeg – Roal Benti


FC De Ploeg – Roal Benti: 0-3

Voor de tweede speeldag gingen we op bezoek bij FC De Ploeg.

De 2 ploegen begonnen vrij gretig aan de match met veel middenveldspel. Na 5 minuten gestuntel in de verdediging van de thuisploeg, kon Beno profiteren en hij legde de bal mooi in de verste hoek van het doel: 0-1! Na het doelpunt kwam FC De Ploeg beter in het spel. Ze maakten goed gebruik van hun gestalte. Elke corner was gevaarlijk. Meiresonne ranselde een kopbal uit de bovenhoek. Na 20 minuten kwam Benti terug beter in het spel, wat resulteerde in een rode kaart op de doorgebroken Michiel. De vrije trap van Speeckie strandde op de onderkant van de lat. Benti bleef afwisselend en zenuwachtig spelen. De Ploeg gaf zich niet zomaar gewonnen en bleef loeren op de counter. Net voor de rust stak de uitploeg nog eens de neus aan het venster. Thomas stak Emilio diep, hij zette strak voor, maar Michiel kwam net tekort om de 0-2 binnen te schieten. Ruststand dus 0-1.

Tweede helft, 2 wissels. Dominique B en João VDW kwamen het veld in. We zagen nu een veel gretiger Benti aan de start van de 2e helft. Alleen een probleem: de laatste pas wilde maar niet juist aankomen. Na een kwartier spelen kregen we eindelijk de verdiende 0-2. Emilio speelde knap Speeckie centraal vrij, stak de bal tussendoor en Michiel schoot knap binnen met de linker. Wedstrijd gespeeld zou je zeggen en dat zagen we aan het spel: Benti begon veel te morsen met de kansen. Wel had Benti had nog een penalty moeten krijgen nadat Speeckie een duw kreeg in de rug na een vrije trap, maar de scheidsrechter vond van niet. Dan ineens: Sven Cornu. Hij kwam mooi voor zijn man, rukte op en bediende en de vrijstaande João. Diezelfde gaf de bal op het juiste moment terug en Cornu trapte de bal via de deklat binnen: 0-3!

Een mooie 6/6 voor Roal Benti. De sfeer zit goed hebben we gezien tijdens en vooral na de match. Bedankt aan onze trouwe supporters die er terug waren! Volgende week op 23 september spelen we een thuismatch tegen VK Flamingo’s uit Waarschoot om 15h.