Matchverslag: FC De Galliërs – Roal Benti


FC De Galliërs – Roal Benti: 0 – 4

Met heel veel schrik ging Roal Benti op bezoek bij de Galliërs. Ze wonnen immers vorig jaar in de beker tegen ons. Een beetje klamme handjes dus voor iedereen, maar toch gingen we ervoor.

Wat we vorige week vergaten te doen, deden we nu onmiddellijk: de match in handen nemen. Het constant hoog druk zetten bracht de thuisploeg in moeilijkheden. Na 5 minuten spelen onderschepte Sven Cornu de bal, gaf die voor en de bal werd in eigen doel gekopt. Mooi begin en ruim verdiend. Nog geen 5 minuten later zat Michiel (Van de Woestijne) tussen een te korte terugspeelbal, omzeilde de keeper en legde de bal makkelijk in doel. Benti legde de een na de andere mooie aanval op de mat. Na 20 minuten spelen kwam een schitterende actie: João speelde Moens vrij, Moens speelde de bal diep naar Michiel die strak voorzette maar Flex kwam helaas nét te laat. De thuisploeg kwam hierna iets beter in de match en was vooral gevaarlijk op stilstaande fases, maar veel werk had onze doelman niet. Net voor de rust zorgde de bedrijvige Michiel nog voor een prima doorsteekpas, maar Thomas besloot op de doelman. 0-2 aan de rust.

In de 2e helft werd er heel wat minder gevoetbald. Zelf begonnen we jammer genoeg ook meer en meer de lange bal te spelen. Na 10 minuten spelen werd de match plots in een definitieve plooi gelegd, en HOE! Na alweer een mooie actie op de linkerkant zette João voor, Emilio controleerde de bal met de borst en na de stuit nam hij de bal met links op de slof. Tot ieders verbazing – vooral Emilio zelf was verbaasd – vloog de bal in de winkelhaak. De thuisploeg kreeg erna nog 1 grote kans, maar Thibaud had een hele goeie reflex toen er iemand alleen voor hem op doel afkwam. Moens legde nog via een vrije trap de 0-4 binnen.

Een hele mooie uitzege voor Roal Benti, en al zeker een topprestatie na de verloren bekermatch vorig jaar: wat een verschil!

Komend weekend op 7 oktober is er jammer genoeg geen voetbal voor Roal Benti, wij hebben onze vrije speeldag. Op 14 oktober spelen we thuis voor de beker tegen VK Matroosje.